Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

Horatius,Verzamelde gedichten
Verzamelde gedichten
Satiren, epoden, oden, eeuwzang, brieven, ars poetica
Tweetalige editie
€ 49.95

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00


Horatius (65-8 vC) is niet weg te denken uit de westerse cultuurgeschiedenis. Al bij zijn leven is hij een roemrijk dichter. Hij is de meest autobiografische dichter van de oudheid, en dat is een van de redenen waarom zijn roem hem ook alle eeuwen nadien is blijven vergezellen.

Voor de ene lezer is hij de lyrische odendichter, voor de andere de moralistische levensfilosoof, en voor weer een andere de leermeester van de dichtkunst, de literair theoreticus van de Ars poetica. Het unieke karakter van zijn poëzie is gelegen in de onlosmakelijke eenheid van poëzie en levenswijsheid. Horatius is een beschouwelijk dichter. De voortgang van zijn jeugdige - Satiren, Epoden - naar zijn latere poëzie - Oden, Brieven - is nu, omdat alle gedichten vertaald en verzameld zijn, te lezen als een Bildungsroman, als een reeks van zelfportretten.

Met het goede leven als doel, en standvastigheid in de wisselvalligheid van het menselijk bestaan als streven is zijn poëzie de weerslag van zijn zoektocht naar de gulden middenweg. Met een ongeëvenaard meesterschap over taal en versbouw heeft Horatius zich door de juistheid van zijn waarneming, de treffendheid van zijn karaktertekening al lang in het taalgeheugen van het Nederlands gevestigd met talloze gevleugelde woorden.

In de Verzamelde gedichten zijn ze alle te vinden. De vertaler, Piet Schrijvers, werkt al langere tijd aan Horatius, en eerder verschenen reeds deelpublicaties van zijn vertalingen van Horatius. Nu zijn alle gedichten vertaald en bijeengebracht in één band, geïllustreerd, en met het oorspronkelijke Latijn ernaast. Een buitengewoon fraai deel met de volledige dichtwerken van Horatius in een heldere, congeniale vertaling.

Uitgegeven, vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Piet Schrijvers (1939)


Taal / Language : Multiple languages

Extra informatie:
Latijnse Poezie 1
Hardback
643 pagina's
Met illustraties
Augustus 2003
1539 gram
246 x 181 x 45 mm
EAN: 9789065543622
Historische Uitgeverij Groningen

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00