Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  Holger de Nooij,Kijk op spel
  Kijk op spel
  drama voor de Pabo
  € 46.95
  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


  Kijk op spel is hét basisboek voor iedere leerkracht (in spe) die drama geeft. De nieuwste druk bevat alle informatie voor de vereiste kennisbasis en legt verbanden tussen drama en passend onderwijs, 21ste eeuwse vaardigheden, cultuuronderwijs en het doen van praktijkonderzoek.

  Waarom kiezen voor Kijk op spel?
  * Al jaren het meest gebruikte didactiekboek voor het vak drama;
  * bevat alle informatie voor de vereiste kennisbasis;
  * begrijpelijke bewoordingen sluiten perfect aan op de doelgroep.

  Kijk op spel beantwoordt de volgende vragen: Waar komt het vak vandaan en wat is het verschil tussen toneel en drama? Hoe zet je activiteiten op en hoe begeleid je ze? Wat zijn de vakinhouden en hoe zorg je ervoor dat het onderwijsinhoudelijk ook zinvol is? Het boek helpt leerkrachten een vakvisie te ontwikkelen en om dramatische spelactiviteiten praktisch te concretiseren. Er wordt daarbij steeds een koppeling gemaakt naar het actuele basisonderwijs. Het boek sluit af met een handig schematisch overzicht van de kennisbasiseisen. Kijk op spel is geschreven voor de propedeusefase van de pabo. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

  Wat is nieuw in de veertiende editie van Kijk op spel?
  Kijk op spel bevat nu alle benodigde kennisbasisinformatie, zoals het fasemodel van Piaget, het MVB-model en een duidelijke omschrijving van de 5 W`s. Ook worden er verbanden gelegd tussen drama en cultuuronderwijs, 21ste eeuwse vaardigheden en praktijkonderzoek. Er zijn nieuwe paragrafen toegevoegd, zoals `Theater in de samenleving`, en `Passend Dramaonderwijs`. Deze editie bevat verder een nieuw dramamodel als analyse-instrument voor de eigen en andermans dramalessen, antwoorden op vragen zoals `hoe leer je bij drama`, nieuwe didactiek voor het jonge kind, een nieuwe werkvorm en Vygotski`s theorieën. Tot slot wordt er uitgebreid stilgestaan bij het begrip creativiteit en de bijdrage van dramaonderwijs.

  Online ondersteuning
  Op de ondersteunende website vinden studenten video`s, toetsen, samenvattingen, lesvoorbeelden en handige links. Voor docenten staan er tentamenvragen, de leerlijn, informatie over stage-opdrachten, een opdracht voor een theaterbezoek en video`s. Ook kunnen zij zelf toetsen samenstellen met Toets-op-Maat.

  Over de auteur
  Holger de Nooij studeerde voor docent drama. Hij werkt al jaren als vakdocent in het basisonderwijs, als hogeschooldocent in het pabo-onderwijs en als tekstschrijver/regisseur met kinderen en tieners. Hij heeft een eigen basisschoolmethode ontwikkeld, Dramaland.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  Met illustraties
  Februari 2017
  550 gram
  242 x 172 x 15 mm
  EAN: 9789001866259
  Noordhoff Uitgevers B.V.

  Levertijd: 2 tot 4 werkdagen