Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hessel Adema,Gloriant, gevolgd door De Buskenblaser
  • Hessel Adema,Gloriant, gevolgd door De Buskenblaser
Hessel Adema,Gloriant, gevolgd door De Buskenblaser
Gloriant, gevolgd door De Buskenblaser
tekst en vertaling
T&T Klassieken
€ 16.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenGloriant is een van de vier abele spelen, de vroegste wereldlijke toneelspelen (veertiende eeuw). De titelfiguur, hertog van Bruuyswijc, is zo hoogmoedig, dat hij geen enkele vrouw geschikt vindt om mee te trouwen. Florentijn, een mohammedaanse prinses, die al vele mannen heeft afgewezen, raakt geinteresseerd in hem. Ze stuurt haar portret en Gloriant is terstond verliefd. Hij trekt er op uit, om haar te ontmoeten. Dat is niet zonder gevaar, want de beide vorstelijke families zijn erfvijanden. Gloriant raakt in de gevangenis, maar keert uiteindelijk met een inmiddels christelijke vrouw terug. Zo overwint liefde de hoogmoed.

Na een abel spel werd een sotternie opgevoerd. De abele spelen behandelen een ernstig onderwerp en worden gekenmerkt door verheven taalgebruik. Een sotternie is eigenlijk het volstrekte tegendeel.

De Middelnederlandse tekst in verzen staat naast de prozavertaling in hedendaags Nederlands.

T&T Klassieken is de aanduiding voor een reeks literair historische tekstuitgaven van Uitgeverij Taal & Teken. Al sinds 1982 worden deze boeken op vrijwel alle scholen in het voortgezet onderwijs gebruikt.


Extra informatie:
T&T Klassieken
Paperback / softback
77 pagina's
Juni 2021
131 gram
212 x 149 x 8 mm
EAN: 9789066200401
Uitgeverij Taal & Teken

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen