Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Henk Nijdam,Puberen in de lucht
  • Henk Nijdam,Puberen in de lucht
Henk Nijdam,Puberen in de lucht
Puberen in de lucht
belevenissen van een vliegende pionier
€ 34.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Puberen in de lucht is een prachtig tijdsdocument. Het geeft op basis van persoonlijke ervaringen een fascinerende inkijk in een cruciale periode van de luchtvaart: de periode waarin de luchtvaart volwassen werd en waarin het fundament werd gelegd waarop het huidige hoge veiligheidsniveau staat.
Benno Baksteen, voormalig KLM-gezagvoerder, voorzitter Dutch Expert Group Aviation Safety
In dit boek beschrijft Henk Nijdam (1920) de periode van vlak vóór de Tweede Wereldoorlog tot na zijn pensionering in 1976, een tijd waarin de verkeersluchtvaart zich ontwikkelde van de kinderschoenen tot een volwassen bedrijfstak die mondiaal opererend niet meer weg te denken is uit onze samenleving.
In de tijd dat hij zijn loopbaan in de luchtvaart begon, was er nog geen enkel geschrift waarin de essentie van de vakbekwaamheid als vlieger, net zo min als een analyse daarvan, voorkwam. Na het behalen van je brevet was je vlieger en werd je geacht alles daarover te weten. Maar je brevet betekende alleen maar dat je voor de theorie en je praktische proeven bij goed weer geslaagd was. De theorie bestond uit kennis van de constructie van het vliegtuig en zijn onderdelen, maar helaas bevatte die maar bijzonder weinig noch over de manier waarop vliegers hun vak moesten uitoefenen, noch over de aard van de beslissingen die ze zouden tegenkomen. Het levert bijzondere verhalen op en Nijdam vertelt ze openhartig en smakelijk. Vaak is aan Nijdam gevraagd, om zijn unieke kennis over zijn leven vol avontuur en spanning te boek te stellen. Met het verschijnen van dit boek is deze schat aan ervaring vastgelegd.

Extra informatie:

Paperback / softback
198 pagina's
Met illustraties
Juli 2014
605 gram
299 x 213 x 19 mm
EAN: 9789089546470
Elikser B.V. Uitgeverij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen