Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Henk Kroese,Als het nu eens zo is...
  • Henk Kroese,Als het nu eens zo is...
Henk Kroese,Als het nu eens zo is...
Als het nu eens zo is...
gedichten en gedachten over God
€ 19.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Als het nu eens zo is? ? één van de meest intrigerende uitdrukkingen uit de wereld van de levensbeschouwelijke poëzie. De zin is afkomstig uit een gelijknamig gedicht van dichter-predikant Geert Bogaard (1908-1990). In het gedicht stelt hij de vraag naar God aan de orde. Maar in plaats van een dogmatisch antwoord te geven, laat de dichter God oprijzen uit de taal.


De Eeuwige heeft het niet nodig dat zijn naam in steen wordt gebeiteld, want hij schreef hem al in de harten van de mensen. Taal kan een gevangenis worden. Taal kan bevrijden. Taal kan ons op weg helpen naar morgen. Hoe het ook zij, de mystici vertellen ons sinds jaar en dag dat de essentie van het bestaan slechts verbeeld en verklankt kan worden in poëzie, muziek, dans en kunst. De theoloog en publicist Okke Jager hield ooit een pleidooi voor een omgang met God die ons niet doet ?marcherend vloeken met de voeten?, maar ?biddend dansen met de benen?.


Henk Kroese heeft voor Als het nu eens zo is? honderd gedichten verzameld van dichters die hem in zijn werk als predikant de taal hebben verschaft om de vreugde van zijn geloof en zijn worsteling ermee te herkennen en te verwoorden. God is geen gemakkelijke kostganger, maar hij zoekt onderdak onder ons. In deze bundel probeert de schrijver het met God uit te houden. Kroese brengt de Onzegbare ?ter sprake? in de taal van het hart: een God die niet boven ons, maar in ons midden is. Als het nu eens zo is?

Extra informatie:

Paperback / softback
244 pagina's
Februari 2022
492 gram
242 x 172 x 25 mm
EAN: 9789493175907
Uitgeverij Van Warven

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen