Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hendrina Seppen-De Wekker,Wat de Surinaamse Pot Schaft
  • Hendrina Seppen-De Wekker,Wat de Surinaamse Pot Schaft
Hendrina Seppen-De Wekker,Wat de Surinaamse Pot Schaft
Wat de Surinaamse Pot Schaft
€ 17.50
24 Bij u in huis op: dinsdag


Wat de Surinaamse pot schaft - Samengesteld door Hendrina Seppen-de Wekker, de eerste directrice van de Surinaamse huishoudschool in Paramaribo (Suriname).

Ondertitel: De ongewijzigde herdruk van het in 1939 in Paramaribo verschenen kookboekje `Wat de Surinaamse pot schaft`.

Dit boekje was een echte primeur in Suriname. Niet eerder was een Surinaams kookboekje verschenen met recepten voor: salades, soepen, vlees - en visgerechten, diverse moksi alesi, hoofdgerechten met pesi, aardvruchten als cassave, zoete patat en napi, en groenten als postelein, broodvrucht en pompoen. Ook `Wenken bij het koken` en `Wenken voor het inmaken van fruit` ontbraken niet.

Al met al: Een boekje met echt Surinaams eten van vroeger (Fosten Nyan), dat zich onder andere kenmerkt door de pure smaak van de ingrediënten en het spaarzame gebruiken van kruiden en specerijen. Maar liefst 12 recepten zijn vegan. Hiermee was Hendrina haar tijd ver vooruit.

De recepten in dit boekje zijn afkomstig van de Surinaamse bevolking. Zij stuurden hun recepten in om deel te nemen aan een prijswedstrijd die was georganiseerd door het comité dat een grote voedseltentoonstelling organiseerde en waarin Hendrina zitting had. Deelnemers waren onder andere: Abraham Agstenribbe jr, de slagers Jellinek, Robles, Tjin A Kit, Leckie en Timmer, Leonora Gans, Sophie Redmond en dr. Esseline Polanen. De namen van alle 30 prijswinnaars staan vermeld in de `Toelichting`, die onderdeel is van deze herdruk.

Het kookboekje `Wat de Surinaamse pot schaft` wordt geleverd met het pamflet `Algemeene wenken bij het koken`. Dit is samengesteld door Dorothea Tillema-Sluyter (de tweede directrice van de Surinaamse huishoudschool) en geschreven in het Surinaams (Sranantongo) en Nederlands.
Extra informatie:

Paperback / softback
48 pagina's
Met illustraties
Juli 2022
88 gram
210 x 151 x 6 mm
EAN: 9789075812299
Uitgeverij Dubois

24 Bij u in huis op: dinsdag