Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Helena Merriman,Tunnel 29
  • Helena Merriman,Tunnel 29
Helena Merriman,Tunnel 29
Tunnel 29
Liefde, spionage en verraad. De spectaculairste ontsnapping uit Oost-Berlijn
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Een uiterst actuele ode aan de veerkracht en verbeeldingskracht van mensen die uit elkaar worden gedreven, in een tijd dat er letterlijk en figuurlijk steeds meer muren verrijzen tussen bevolkingsgroepen.

In 1961 werd de Berlijnse Muur gebouwd. Precies een jaar later besluit de Oost-Duitse vluchteling Joachim Rudolph, samen met een groep studenten, er een tunnel onderdoor te graven – niet Oost-Berlijn uit, maar er juist ín. Hun plan: zo veel mogelijk landgenoten helpen om de communistische heilstaat te ontvluchten. Maar wat ze niet weten, is dat ze zijn geïnfiltreerd door de Oost-Duitse geheime dienst, de Stasi.

In dit adembenemende boek reconstrueert Helena Merriman, op basis van honderden uren gesprekken met getuigen en uitgebreid onderzoek in de archieven van de Stasi, op weergaloze wijze de levensgevaarlijke hulpactie. Ze achterhaalt niet alleen de identiteit van de infiltrant, maar reconstrueert ook het bizarre verhaal van een Amerikaanse filmploeg, die meeging de tunnel in, maar van president Kennedy aanvankelijk geen toestemming kreeg de documentaire uit te zenden. Het resultaat is niet alleen een razend spannend spionage- en ontsnappingsverhaal, maar ook een dramatische liefdesgeschiedenis.

Tunnel 29 is gebaseerd op de prijswinnende BBC-podcast.Extra informatie:

Paperback / softback
384 pagina's
Met illustraties
Augustus 2021
599 gram
231 x 151 x 31 mm
EAN: 9789463821612
Balans

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel