Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hanny Lynch,De stem van het kind
  • Hanny Lynch,De stem van het kind
Hanny Lynch,De stem van het kind
De stem van het kind
verhalen van kinderen van wie de ouder misbruikt is
€ 18.95
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00Toen Hanny Lynch ontdekte, dat zij ongewone patronen vertoonde in haar gedrag, die te maken hebben met het trauma van haar misbruikverleden, besloot zij kinderen van misbruikte ouders te interviewen, om te kijken welk effect het - soms lang onuitgesproken - trauma had op hun leven.
Het boek bevat de verhalen van negentien personen, onder wie broers en zussen en een moeder en een zoon.
Daarnaast schrijft een drietal professionals over dit thema. Pep Degens, Marijke Naezer en Nelleke J. Nicolai vertellen achtereenvolgens over hechting en loyaliteit, de impact van seksuele kindermishandeling op ouderschap en het al of niet verwerkt hebben van traumatische jeugdervaringen.

Dit boek laat zien hoe deze kinderen, te vergelijken met tweede generatie kampslachtoffers uit de oorlog, soms erg beschadigd zijn geraakt en zelf geworsteld hebben om te kunnen overleven. Sommigen van hen zijn zelf seksueel misbruikt, zoals patronen zich vaak herhalen. Anderen zijn er zonder al te veel kleerscheuren doorheen gerold. Maar in alle opgetekende verhalen staat te lezen dat het kind, soms onbewust, is belast door het verleden van zijn/haar ouder.

De schrijfster hoopt dat deze verhalen andere `kinderen`, ouders, opvoeders en hulpverleners kunnen helpen om nog meer inzicht te krijgen in de complexe situaties van opvoeden en opgevoed worden na seksueel misbruik.

Hanny Lynch (1952) heeft sinds 1997 een praktijk voor droomwerk. Daarnaast organiseert ze nu, na het verwerken van haar eigen incestverleden, ook activiteiten voor lotgenoten van seksueel misbruik. In 2011 verscheen haar eerste boek Als het hek van de dam is.... Over dromen en incest. Hanny is getrouwd en heeft twee zonen.
Extra informatie:

Paperback / softback
200 pagina's
November 2015
330 gram
210 x 145 x 21 mm
EAN: 9789089548191
Elikser B.V. Uitgeverij

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00