Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

H. de Iongh,De bastaarden van Koning Gorilla en hun nakomelingen
De bastaarden van Koning Gorilla en hun nakomelingen
€ 18.95

24 Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00Koning Willem III ( 8 7- 890) was de laatste koning van Nederland uit het Huis Oranje-Nassau ( 849-890).
Hij werd bekend en berucht door zijn levenswijze, die hem de bijnaam Koning Gorilla opleverde. Deze bijnaam had hij te danken aan het feit dat hij reeds op jonge leeftijd berucht was om de uitbundige wijze, waarop hij zijn vleselijke lusten bevredigde.

Zijn tijdgenote koningin Victoria van Engeland (1819-1901) noemde hem ‘die dronken koning’. Vanaf zijn jeugd leidt hij een liederlijk leven, uitsluitend gewijd aan Venus en Bacchus. In zijn eigen omgeving werd hij de grootste ploert van zijn rijk genoemd en vanwege zijn boertige driftbuien en woedeaanvallen werd hij wel vergeleken met een Gorilla. Zijn personeel kon hier over meepraten. Eens kwam hij in aanraking met de Zwitserse politie wegens potloodventerij, ook maakte hij oorverdovende scenes in het openbaar en was vaak driftig, bars en uit zijn humeur. Hij was niet geliefd bij zijn volk. Heel veel Nederlandse families, zo stelt de auteur Hanno de Iongh, stammen af van koning Willem III, bij wijze van spreken ‘de halve Veluwe’.

Van Hanno de Iongh verschenen eerder: Oranjebastaarden, Europese koninklijke bastaarden en Maxima, een vademecum.

Extra informatie:

Paperback / softback
170 pagina's
Met illustraties
April 2007
244 gram
215 x 135 x 16 mm
EAN: 9789059111059
Uitgeverij Aspekt B.V.

24 Bij u in huis op: woensdag
Bestel vóór: 21:00