Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Guy Didelez,Helden & schurken
  • Guy Didelez,Helden & schurken
Guy Didelez,Helden & schurken
Helden & schurken
Het verhaal van 10 verbluffende kornuiten en schavuiten
€ 15.00
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenWist je dat er ooit een man ná zijn dood tienduizenden mensenlevens heeft gered? Wat moet je denken van een paus die er in een paar jaar tijd vijftienduizend kilogram goud doordraait en in zijn tuin een witte olifant heeft die net als hijzelf rode schoenen draagt? En heb je ooit al gehoord van het duo Bonnie & Clyde, die als bankrovers wereldberoemd werden? Of van een troetelcrimineel?

Het zijn maar enkele voorbeelden uit de top 10 die Guy Didelez samenstelde van de strafste verhalen van helden en schurken doorheen de tijd. Gedreven door visie, wanhoop en een portie (on)geluk bundelt Helden & schurken opnieuw tien mensenlevens die lezen als een avontuur. Net als Oplichters & afpersers en Fantasten & flierefluiters zal ook dit boek je weer met verstomming slaan!

Van het eerste verhaal uit het boek werd inmiddels ook een verteltheater gemaakt, De nachtmerrie van Karen Silkwood, dat in december 2022 in première gaat.


Guy Didelez studeerde voor leraar Nederlands en gaf lange tijd les. Hij schrijft jeugdverhalen, toneel en scenario’s. Zijn boek Raspoetin behaalde in 1988 de Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse Moord- en Misdaadverhaal en ook zijn andere boeken vallen geregeld in de prijzen.
Extra informatie:

Paperback / softback
208 pagina's
September 2022
342 gram
216 x 139 x 20 mm
EAN: 9789464018875
Pelckmans

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen