Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Gerda Doelman,De competente pleegouder
  • Gerda Doelman,De competente pleegouder
Gerda Doelman,De competente pleegouder
De competente pleegouder
aan de slag met eigen ervaringen
€ 24.50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Pleegouder zijn is een mooi `vak. Maar wat motiveert je om pleegouder te zijn? Je wilt een kind dat in de verdrukking is geraakt in het eigen gezin grootbrengen. De praktijk van alledag stelt je echter steeds voor kwesties die nieuw voor je zijn. Goede ondersteuning is daarbij belangrijk maar ook om competent te zijn.

Ervaren pleegouders zijn deskundigen die vaak zelf het beste weten hoe ze situaties moeten aanpakken. Dit boek stimuleert om deskundig te worden en geeft veel tips en handreikingen om te leren van eigen ervaringen. Met deze aanpak ga je gericht kijken naar je eigen ervaringen en word je bewust van eigen manier van denken, voelen en handelen in sociale situaties. Daarmee leer je van je eigen ervaringen en wordt je sterker in de rol als pleegouder.
De thema’s in het boek cirkelen rondom het omgaan met anderen en met jezelf in verschillende situaties in de pleegzorg. Jouw eigen verhaal daarin is het belangrijkste, omdat het om je zelf gaat als ouder, die er voor het kind is.

De auteur is zelf pleegouder geweest. Momenteel is zijn betrokken bij Pleegoudersupport Zeeland. Ze begeleidt daarbij onder andere een gespreksgroep van pleeggrootouders.
Ze heeft op alle niveaus in het beroepsonderwijs gewerkt. Door deze loopbaan, de studie onderwijskunde en opleiding supervisiekunde is ze op het spoor van ervaringsleren gekomen. Heeft daar diverse boeken over geschreven.

Door haar activiteiten in onderwijs, jeugdwerk en als erkend supervisor heeft ze veel geleerd van pleegouders, studenten in het MBO en HBO en mijn super-visanten.
Extra informatie:

Paperback / softback
208 pagina's
Met illustraties
November 2018
365 gram
238 x 153 x 22 mm
EAN: 9789491591136
Conferent uitgeverij

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen