Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Gerard Aalders,Van oerknal tot eindtijd
Van oerknal tot eindtijd
De geschiedenis van het heelal, de aarde en van ons
€ 22.50
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op dinsdag
  • Vanaf € 26.50 gratis verzenden


Van oerknal tot eindtijd - Gerard Aalders

Historicus/bestsellerauteur Gerard Aalders beschrijft het ontstaan van het universum en de aarde en hoe wetenschappers te werk zijn gegaan om eeuwenoude mysteries te ontsluieren.

Heel lang dachten we dat de aarde en het heelal geen begin hadden. God had immers hemel en aarde - met alles erop en eraan - in één overzichtelijke, zesdaagse werkweek, geschapen. De aarde zou door de Almachtige 6000 jaar zijn toegemeten. De geringste kritiek beschouwde de kerk, en met haar vrijwel de gehele samenleving, als een aanval op de almacht van God.

Dankzij Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie, groeide het inzicht dat men niet in duizenden maar in miljoenen jaren moest rekenen. De leer van de kerk kon eindelijk naar het rijk der fabelen worden verwezen. Wat wij anno nu weten van de oerknal, ons zonnestelsel en de oorsprong van het eencellige leven dateert van recente datum. Zonder de Big Bang geen heelal, en dus geen aarde en ook geen mensen.

Historicus Gerard Aalders gaat in dit nieuwe boek in op het ontstaan van het heelal, ons zonnestelsel en de aarde. Hij laat zien hoe de evolutie zijn werk deed en volgt de ontstaansgeschiedenis van het geslacht Homo. Onze soort, de homo sapiens, die als laatste van het Homo-geslacht overbleef zag kans zag de gehele aarde te koloniseren. Sapiens ontpopte zich tot het meest gevreesde roofdier van onze planeet, dat medemensen evenmin spaarde als planten, dieren of zijn eigen leefomgeving.

Aalders duikt in de roerige historie van onze soort, doet bijzondere ontdekkingen en komt tot opvallende conclusies. Hij schrijft in zeer toegankelijke taal, onze fascinerende geschiedenis:
14 miljoen jaar in ca. 400 bladzijden.

Gerard Aalders is historicus en auteur van ruim 25 boeken. Hij schreef onder meer uitgebreid over geochronologie waarmee men de geologische tijdschaal bepaalt.Extra informatie:

Paperback / softback
400 pagina's
Met illustraties
Maart 2022
640 gram
230 x 151 x 34 mm
EAN: 9789089756442
Just Publishers