Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Gerald Easter, Mara Vorhees,De verzonken kunstschatten van de Vrouw Maria
  • Gerald Easter, Mara Vorhees,De verzonken kunstschatten van de Vrouw Maria
Gerald Easter, Mara Vorhees,De verzonken kunstschatten van de Vrouw Maria
De verzonken kunstschatten van de Vrouw Maria
De geschiedenis van een verdwenen zeilschip vol Hollandse meesters
€ 34.99
Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


De verzonken kunstschatten van de Vrouw Maria van Gerald Easter en Mara Vorhees is de geschiedenis van een verdwenen zeilschip vol Hollandse meesters.

Op 5 september 1771 verlaat een Nederlands zeilschip vol zeventiende-eeuwse Hollandse meesterstukken van Rembrandt, Paulus Potter en Gerard Dou de haven van Amsterdam. De bestemming van de Vrouw Maria is Sint-Petersburg, waar verwoed kunstverzamelaar tsarina Catharina de Grote de schilderijen aan haar collectie in de Hermitage wil toevoegen. Voor de kust van Finland gaat het schip met de waardevolle lading echter naar de kelder – een gebeurtenis die tot een maritieme legende uitgroeit. Pas in 1999 wordt het scheepswrak gevonden en dan blijkt het in opvallend goede staat te verkeren.

De kostbare lading van het schip wordt vervolgens inzet van een internationaal juridisch steekspel: zowel Finland als Rusland meent er aanspraak op te kunnen maken. Tot op heden staan de landen pal tegenover elkaar.

In De verzonken kunstschatten van de Vrouw Maria reconstrueren Gerald Easter en Maria Vorhees met veel oog voor persoonlijke details het fascinerende verhaal van het gezonken zeilschip, een verhaal waarin politiek, kunst, kunsthandel en -conservering in heden en verleden op levendige wijze met elkaar verweven zijn.

‘Het verhaal van de Vrouw Maria illustreert op een prachtige manier de verzamelwoede van Catharina.’ – kunstconservator Vincent Boele in Het Parool
Extra informatie:

Paperback / softback
448 pagina's
November 2020
652 gram
228 x 151 x 37 mm
EAN: 9789026346910
Ambo|Anthos

Bij u in huis op: dinsdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel