Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Georgien Overwater,Berlage en een boef in het museum
  • Georgien Overwater,Berlage en een boef in het museum
Georgien Overwater,Berlage en een boef in het museum
Berlage en een boef in het museum
Kunstprentenboeken
€ 15.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenVos wil zijn hol in de duinen gezellig maken. In het kunstmuseum in de stad kan hij vast wel iets leuks vinden. Binnenkomen is alleen nog niet zo makkelijk.

Vos bedenkt een list. ‘s Nachts is hij alleen in het museum. Hij verzamelt de mooiste dingen. Tot er iemand wakker wordt...Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) is een van Nederlands beroemdste architecten. Zijn Beurs in Amsterdam en het jachtslot Sint Hubertus op De Hoge Veluwe zijn hoogtepunten.

Zelf vond Berlage het kunstmuseum dat hij ontwierp voor de stad Den Haag zijn allerbeste ontwerp. Het valt niet alleen op door de markante gele baksteen, maar ook door de ruimtelijkheid, stralende lichtinval en het gedurfde kleurgebruik. Van gebouw tot interieur met meubilair, aan alles werd gedacht.

Verrassend, comfortabel en voorzien van de modernste oplossingen. Het werd een waar huis voor de kunst en de mens die daarvan komt genieten. Helaas maakte Berlage, door zijn voortijdige overlijden, de opening in 1935 niet meer mee. Nog altijd heeft het gebouw een warme plek in de harten
van de vele bezoekers en geldt het als een van de mooiste museumgebouwen van Europa.


Extra informatie:
Kunstprentenboeken
Hardback
32 pagina's
Met illustraties
Februari 2021
421 gram
289 x 242 x 10 mm
EAN: 9789025879174
Leopold

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen