Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  George G. Reisman,De armoede van economische gelijkheid
  De armoede van economische gelijkheid
  een weerlegging van Piketty
  € 16.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  In `De armoede van economische gelijkheid` laat de Amerikaanse econoom Reisman overtuigend zien dat in debatten rond economische ongelijkheid een onjuiste definitie van kapitaal gebruikt wordt. Kapitaal kan juist bijdragen aan de verkleining van economische ongelijkheid.

  Door de groei van kapitaal te belasten hebben ondernemers minder ruimte om lonen te betalen én hun kapitaalstructuur in stand te houden. Dus zullen zij steeds meer kiezen voor automatisering, of lagere lonen bieden aan hetzelfde aantal werknemers.

  Voorstanders van nivellering dragen daarmee ongewild bij aan een samenleving waarin iedereen economische gelijk is, maar steeds meer in armoede moet leven.

  George Reisman, Ph.D, is Professor Emeritus in economie aan Pepperdine University in de V.S. en de auteur van Capitalism: A Treatise on Economics en vijf andere werken die verkrijgbaar zijn via Amazon.com. Zijn website is www.capitalism.net. Zijn blog is te vinden op www.georgereismansblog.blogspot.com. Volg hem op Twitter via @GGReisman.
  Dr. Reisman is getrouwd en leeft in Orange County, Californië, samen met zijn vrouw, Edith Packer, Ph.D, die klinisch psychologe is.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  120 pagina's
  Mei 2017
  175 gram
  213 x 136 x 10 mm
  EAN: 9789492161345
  Uitgeverij De Blauwe Tijger

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen