Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Geoffrey Parker,Keizer Karel V
  • Geoffrey Parker,Keizer Karel V
Geoffrey Parker,Keizer Karel V
Keizer Karel V
Landsheer van de Nederlanden, Habsburgs wereldheerser
€ 59.99
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Geoffrey Parker beschrijft in `Keizer Karel V` de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend. Vijfhonderd jaar geleden verordineerde keizer Karel (1500-1558) dat alle geschriften van Maarten Luther vernietigd moesten worden. De in Gent geboren Karel was keizer van het Heilige Roomse en het Habsburgse Rijk, koning van Spanje, heer der Nederlanden en ridder van het katholieke geloof. Er zijn al tientallen biografieën over Karel V verschenen – de eerste daarvan al tijdens zijn leven –, maar deze van Parker bundelt de uitkomsten van decennialang onderzoek door een van de beste historici van deze tijd. `Keizer Karel V` van Geoffrey Parker is een prachtig uitgevoerd boek met meer dan tweehonderd afbeeldingen in kleur.

‘Op basis van een indrukwekkende hoeveelheid bewijsmateriaal heeft Parker een meesterwerk geschreven: een epische, gedetailleerde en levendige biografie van deze complexe man en zijn onmogelijk grote rijk.’ – Financial Times
Recensie:
NRC Handelsblad
'

`Een levendige biografie`.

'

Extra informatie:

Hardback
608 pagina's
Met illustraties
Oktober 2020
2486 gram
287 x 238 x 34 mm
EAN: 9789401916622
Omniboek

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel