Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • G. Prinsenberg,Biografisch leren en werken
  • G. Prinsenberg,Biografisch leren en werken
G. Prinsenberg,Biografisch leren en werken
Gabri?l Prinsenberg
Biografisch leren en werkenhet levensverhaal in kaart brengen
€ 22.00

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Iedereen die aan een studie begint, een baan zoekt of een belangrijke beslissing neemt, wil weten wat zijn of haar mogelijkheden zijn. Ook ontlenen mensen motivatie aan zicht op zichzelf. Het leren omgaan met de eigen levensgeschiedenis wordt vanuit dat oogpunt steeds belangrijker. Inmiddels zijn werkwijzen als biografisch leren en werken, biografie counseling en life coaching bekende elementen binnen de dagelijkse praktijk van psychosociale - en sociaal-pedagogische hulpverleners, loopbaanbegeleiders, vormingswerkers en geestelijk werkers. Biografisch werken kan men omschrijven als een persoonlijk onderzoek van het levensverhaal. Daarbij zijn twee of meer mensen betrokken, waarvan een als begeleider, coach of biografisch counsellor optreedt. Deze laatste probeert het bestaan, de drijfveren en passies van de ander in kaart te brengen, om de betekenis daarvan beter te leren begrijpen en accepteren.

Dit boek biedt een handreiking aan mensen die willen kennismaken met de praktijk van het biografisch leren en werken, en de vaardigheden en technieken willen leren om biografisch onderzoek te kunnen verrichten. Door de keuze voor een creatieve aanpak ? met aandacht voor autobiografisch vertellen en schrijven, beeldend werken, spel en drama ? wordt de dynamiek van het levensverhaal beter zichtbaar.

Gabri?l Prinsenberg was docent aan Hogeschool De Horst te Driebergen en aan de Voortgezette Opleiding voor Sociale Beroepen te Amsterdam. Hij werkte in de sociaal-pedagogische hulpverlening, het vormingswerk, de psychosociale hulpverlening en de psychiatrie. Als docent, biografisch counsellor en auteur zet hij zich al twintig jaar in voor de methodiekontwikkeling van het biografisch werken.

In het nieuws

Gabri?l Prinsenberg in de Wijkse Courant, u kunt het katern hier downloaden, Deel 1 & Deel 2

Extra informatie:

Paperback / softback
204 pagina's
Oktober 2005
337 gram
240 x 160 x 12 mm
EAN: 9789066656673
Uitgeverij B.V. SWP

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen