Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Frithjof Schuon,Van het goddelijke naar het menselijke
  Van het goddelijke naar het menselijke
  Metafysica en kennistheorie in vogelvlucht
  € 22.95
  24 Bij u in huis op: dinsdag


  In deze zienswijze is het de metafysica die de grondslag en de eenheid van alle religies vormt. Dan is het interessant te zien hoe Schuon zelf de metafysica uitdrukt, op zo’n manier dat de grote tradities (christendom, islam, hindoeïsme, boeddhisme, jodendom) daar allemaal in passen. Dit boek uit 1981 is zijn eerste dat bijna geheel aan metafysica is gewijd.
  In het eerste deel wordt de aandacht gevestigd op het wonder van het (dierlijke en menselijke) bewustzijn, en de consequentie hiervan: weerlegging van het materialistische wereldbeeld. Het tweede deel biedt, met behulp van begrippen als het Absolute, het Oneindige en het Volmaakte, een zeer beknopte formulering van de diepste werkelijkheid die onzichtbaar is maar wel in de wereld doorschijnt. In het derde deel wordt een mensbeeld geschetst dat de Bijbelpassage ‘De mens is geschapen naar Gods beeld en gelijkenis’ waarachtig eer aandoet. Schuon laat zien dat de mens niet alleen door zijn geest, maar ook door zijn lichaam zijn goddelijke kant manifesteert.

  Frithjof Schuon (1907-1998) was niet alleen een belangrijk spiritueel leidsman, maar ook een voortreffelijk kenner van de wereldreligies. Ook was hij een vooraanstaand auteur van de school die de onderliggende eenheid van de wereldreligies voorstaat, Sophia Perennis (Eeuwige Wijsheid) genoemd, ook wel Philosophia Perennis of Traditionalisme.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  224 pagina's
  November 2022
  289 gram
  210 x 136 x 18 mm
  EAN: 9789062711710
  Synthese

  24 Bij u in huis op: dinsdag