Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • F. Ykema,Het Rots & water-perspectief
  • F. Ykema,Het Rots & water-perspectief
F. Ykema,Het Rots & water-perspectief
Rots & Water Basisboek
Een psycofysieke training voor jongens jongens
€ 17.50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Over het algemeen zijn jongens energieker en beweeglijker dan meisjes en vinden zij het moeilijker om emoties en datgene wat hen beweegt in woorden uit te drukken. Deze verschillen hebben mede een biologisch-neurologische achtergrond en worden vaak versterkt door de manier waarop jongens en meisjes worden opgevoed en onderwezen, en ook verder door de maatschappij tegemoet worden getreden.

Het Rots en Water-programma stelt zich ten doel jongens bij te staan in het ontdekken van hun eigen kwaliteit en richting; het leren beheersen, vergroten en richten van de eigen kracht en hen met begrip, respect en gevoel te leren omgaan met zichzelf en de mensen om hen heen.

Omdat jongens zo energiek en daadkrachtig zijn, en in de regel meer moeite hebben om zich in woorden uit te drukken, is gekozen voor een psychofysieke werkwijze. Dit betekent dat vaardigheden op de eerste plaats via fysieke oefeningen worden aangeboden, waarna een transfer wordt gemaakt naar sociale en mentale vaardigheden. Beginnend vanuit een sterke, fysieke basis wordt zo de weg ingezet die leidt tot zelfkennis en het inzicht dat mensen op velerlei manier met elkander verbonden zijn.

Het Rots en Water-perspectief beschrijft de methodiek van de psychofysieke training en geeft de theoretische onderbouwing van het programma. Naast dit Basisboek is het Praktijkboek ontwikkeld, met een reeks gedetailleerd beschreven lessen, talrijke instructieve foto's en lesbrieven.

Extra informatie:

Paperback / softback
127 pagina's
Februari 2002
254 gram
240 x 170 x 10 mm
EAN: 9789066654587
Uitgeverij B.V. SWP

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen