Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Fred van Slogteren,Jan Janssen
  Jan Janssen
  Alleen het hoogste telde
  € 20.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  Wie in Frankrijk zijn naam noemt kan rekenen op een positieve reactie. Ook in eigen land is Jan Janssen nog altijd een Bekende Nederlander, een legendarische topsporter die als eerste iets unieks presteerde.

  1968 - 2018: vijftig jaar geleden won Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France.
  Ze zullen daarom nog vaak te zien zijn: de beelden van 1968 van een hevig ontroerde Jan Janssen, die zijn dochtertje toeroept dat hij de Tour heeft gewonnen. Wild enthousiaste supporters hossen hem daarna rond op het middenterrein van Bois de Vincennes, het oude wielerstadion van Parijs.

  Als wielrenner was Janssen veel meer dan de winnaar van de Tour de France 1968. Hij was wereldkampioen, won klassiekers als Parijs-Roubaix, het Kampioenschap van Zürich en Bordeaux-Parijs. Hij won de Ronde van Nederland, Parijs-Nice en de Ronde van Spanje. Driemaal veroverde hij de Groene Trui in de Tour de France. Hij won in het belangrijkste wielerevenement op aarde in totaal zeven etappes.

  Jan Janssen was in zijn tijd een vedette van internationale allure, een persoonlijkheid die in zijn tijd tot de absolute top van de wielerwereld behoorde. Janssen was een echte professional, die zijn doelen bereikte met behulp van intelligentie, een ongelooflijke eerzucht, een niet te evenaren wilskracht, de instelling om altijd door te gaan en een aansprekend gezag in het peloton.

  Zijn fabelachtige erelijst maakt Jan Janssen tot een van de grootste Nederlandse renners aller tijden. Voor deze sportbiografie sprak Fred van Slogteren vele uren met hem.

  Fred van Slogteren schreef een groot aantal wielerboeken. O.a. Raas, de zwijgende legende en een trilogie over de geschiedenis van Nederland in de Tour de France. Zijn weblog wielersport.slogblog.nl trekt dagelijks honderden bezoekers.
  Extra informatie:

  Paperback / softback
  272 pagina's
  Met illustraties
  Juni 2018
  510 gram
  230 x 152 x 28 mm
  EAN: 9789089758521
  Just Publishers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen