Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Fred van Slogteren,Als je de tour niet hebt gereden.../2 2
  • Fred van Slogteren,Als je de tour niet hebt gereden.../2 2
Fred van Slogteren,Als je de tour niet hebt gereden.../2 2
Als je de tour niet hebt gereden, dan
€ 24.95

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen


Fred van Slogteren begon in 1996 na een carrière als copywriter en bedrijfsjournalist een tweede leven in de wielerjournalistiek. Hij werkte voor diverse kranten en wielertijdschriften. Verder is hij dagelijks met de populaire site wielersport.slogblog.nl. op internet actief.
Van zijn hand verschenen eerder gedetailleerde biografieën van wielergrootheden als Peter Post, Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Jan Raas. Van Slogteren publiceerde in 2003 publiceerde Wielerhelden van Oranje, het jubileumboek van de toen 75-jarige KNWU.

Groot was het ongeloof toen Jan Janssen in 1968 de Tour de France won. Een Nederlandse renner die de Tour wint! Onvoorstelbaar! Niemand kon zich voorstellen dat er een generatie zou komen die eind zeventig en begin jaren tachtig de ene grote overwinning na de andere behaalde. De successen van Zoetemelk, Kuiper, Knetemann en Raas hadden een enorme impact, de belangstelling voor de wielersport was immens. De Nederlandse wielerliefhebbers verkeerden in een euforie en hadden weinig oog voor de andere renners, die ook succes hadden door etappes te winnen of de zeges van bovengenoemd viertal mogelijk maakten. Ook zij waren een of meerdere malen Tourdeelnemer en kijken daar nog graag op terug. Ze hebben misschien een minder imponerende erelijst maar ze hoorden er helemaal bij. Ooit waren ze de held van hun dorp of stad omdat ze op de startlijst stonden van de Tour de France, de wielerkoers aller wielerkoersen. Hoe zeer dat ook onder wielrenners telt, wordt bewezen door het feit dat al die anderen, die van de Tour droomden maar hem niet hebben gereden, hun eigen wielerprestaties vaak relativeren met de woorden: "Als je de Tour niet hebt gereden, ben je niet echt wielrenner geweest!"

Het derde en laatste deel van `Als je de Tour niet hebt gereden ...` over de periode 1989 tot heden, verschijnt in juni 2015, een week voor de Grand Depart in Utrecht.

Extra informatie:
Als je de Tour niet hebt gereden, dan...
Paperback / softback
Met illustraties
Juni 2014
798 gram
240 x 170 x 25 mm
EAN: 9789462170674
Sylfaen

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen