Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Fred Van Slogteren,Kuip, Kneet en 25 andere kanjers
  Kuip, Kneet en 25 andere kanjers
  € 22.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  Wie de namen van bovenstaande wielerhelden in gedachten neemt, denkt natuurlijk ook aan Hennie Kuiper, Gerrie Knetemann, wielrenners die hun evenknie waren en tal van andere renners die elk in hun tijd succesvol waren en de liefhebbers in vervoering brachten met hun prestaties.

  Om ook die coryfeeën van weleer de eer te geven die ze toekomt, dook wielerhistoricus Fred van Slogteren in zijn enorme archief. Hij stelde met tal van vondsten een nieuw boek samen, vol met Nederlandse wielerglorie vol drama en humor. Van Gerrit Schulte tot Laurens ten Dam, van Wim van Est tot Michael Boogerd.

  Over de Limburgse eigenheimer Jan Lambrichs, de eerste Nederlander die in de Tour de France bij de eerste tien eindigde; over Woutje Wagtmans die de Tour had kunnen winnen; over Wim van Est, de eerste Nederlander in de gele trui die ermee in een ravijn dook; over klimmers als Jan Nolten, Cees Haast, Peter Winnen en Johan van de Velde; over superdaler Rini Wagtmans en topsprinter Jean-Paul van Poppel; over stilisten als Jo de Roo, Ab Geldermans en Steven Rooks; over stoute jongen Thomas Dekker en over de clown, maar oh zo goede wielrenner: Gerben Karstens, de Leidse notariszoon.

  Kuip, en 25 andere Kanjers biedt 27 portretten van Nederlandse sportmannen, vastgelegd in sappige verhalen als amuses voor het nieuwe wielerseizoen, met hopelijk veel Nederlandse wielerglorie in het verschiet.

  Fred van Slogteren schreef een groot aantal wielerboeken. Bij Just Publishers verschenen eerder boeken over Jan Raas, Jan Janssen, Peter Post en Joop Zoetemelk.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  300 pagina's
  Met illustraties
  Augustus 2020
  516 gram
  231 x 150 x 28 mm
  EAN: 9789089755599
  Just Publishers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen