Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Frank Westerman,De wereld volgens Darp
  • Frank Westerman,De wereld volgens Darp
  • Frank Westerman,De wereld volgens Darp
De wereld volgens Darp
De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur
€ 23.99
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 13:00
  • Bij u in huis op woensdag
  • Vanaf € 26.50 gratis verzenden


December 1989. Als ooggetuige van de geschiedenis maakt Frank Westerman in Roemenië de val van de Ceauşescu’s mee. Na een hardhandig verhoor wordt hij het land uit gezet. Nu, terug in Boekarest, leest hij in zijn Securitate-dossier hoe hij voorafgaand aan zijn arrestatie dagenlang werd geschaduwd onder de codenaam OPREA.

Met spanning en oog voor de menselijke maat maakt De wereld volgens Darp niet alleen de ondergang van de kameraden invoelbaar, maar ook het nieuwe geweld sinds de neergang van het IJzeren Gordijn. In Bolivia bezoekt Frank Westerman het CIA-graf van Che Guevara, in Cuba ontbijt hij met een voortvluchtige RAF-terroriste en in Rusland ontmoet hij de eerste ruimtewandelaar, kosmonaut Leonov.

Zijn reis begint en eindigt dicht bij huis: in het Drentse dorp Darp, waar hij als scholier meeliep in de jaarlijkse mars tegen de kernwapenopslag in het bos. Nu, als schrijver-chroniqueur, toont hij Darp als een spiegel waarin het einde en de mogelijke terugkeer van de Koude Oorlog weerkaatsen.


Extra informatie:

Paperback / softback
368 pagina's
Met illustraties
Oktober 2019
484 gram
216 x 136 x 31 mm
EAN: 9789021419664
Querido Fosfor