Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Frank Dikötter,China na Mao
  • Frank Dikötter,China na Mao
Frank Dikötter,China na Mao
China na Mao
De opkomst van een supermacht
€ 37.99
Bij u in huis op: woensdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenChina-expert Frank Dikötter toont de ware identiteit van wereldmacht China


Al decennialang is de Volksrepubliek China bezig aan een ongekende opmars. Na het overlijden van Mao Zedong in 1976 raakte het land in een stroomversnelling op economisch gebied. Maar wat weten we nu echt over deze nieuwe grootmacht? Hoewel de economische groei onbetwistbaar is, blijkt veel informatie over de Chinese markt nog altijd onbetrouwbaar, incompleet of verdraaid.


In deze nieuwe geschiedenis duikt historicus Frank Dikötter in de historie van het land na de dood van Mao en schetst hij een verrassend nieuw beeld van China en zijn communistische partij. Waar China`s opkomst jarenlang grenzeloos werd geacht, onthult Dikötter de scheurtjes in het economische systeem en de wankele balanceeract van het autoritaire bewind.


Over De culturele revolutie:
`Het beste boek over de moderne Chinese geschiedenis in jaren.` NRC


Over Mao’s massamoord:
`Een meesterlijke studie en een uiterst helder en meeslepend betoog.` Vrij Nederland


Frank Dikötter is sinds 2006 hoogleraar Humanistiek aan de universiteit van Hongkong. Voor die tijd was hij hoogleraar Moderne Chinese geschiedenis aan de universiteit van Londen. Hij schreef eerder een veelgeprezen trilogie over Mao en China, waarin hij een indringend beeld schetst van het Mao-tijdperk.
Extra informatie:

Hardback
464 pagina's
Met illustraties
September 2022
866 gram
237 x 162 x 44 mm
EAN: 9789000376889
Spectrum

Bij u in huis op: woensdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen