Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  Florian Huber,Kind, beloof me dat je de kogel kiest
  Kind, beloof me dat je de kogel kiest
  € 21.99
  Bij u in huis op: donderdag
  Bestel vóór: 21:00  `Literaire geschiedschrijving in de ware zin des woords.` ***** NRC HANDELSBLAD

  Op 30 april 1945 schoot Adolf Hitler zich in Berlijn een kogel door het hoofd. Op hetzelfde moment begaven zich tijdens het binnentrekken van het Rode Leger in het stadje Demmin honderden mensen naar rivieren en bossen om zich daar van het leven te beroven. Hele families werden weggevaagd, ouders doodden hun kinderen.

  Demmin is slechts één van de vele voorbeelden: in het hele land werden duizenden mensen bevangen door de zelfmoordepidemie. Dit boek is gebaseerd op dagboeken, brieven, verslagen en herinneringen, en gaat vooral over de ondergang van gewone mensen. De massazelfmoorden van 1945 zijn tot op de dag van vandaag een verdrongen hoofdstuk in de contemporaine geschiedenis. Vele tientallen jaren lang had niemand ook maar enige belangstelling voor het psychisch lijden van de achterblijversen naaste verwanten.

  Florian Huber (1967) heeft geschiedenis en economie gestudeerd. Hij woont in Hamburg en schrijft draaiboeken en historische nonfictieboeken. Voor zijn documentaires over gebeurtenissen uit de recente geschiedenis, zoals de Val van de Muur, de aanslag in 1972 op het Olympisch dorp en de aanslagen van 11 september 2001, heeft hij talrijke prijzengekregen.
  Extra informatie:

  Paperback / softback
  318 pagina's
  April 2019
  377 gram
  210 x 135 x 26 mm
  EAN: 9789048849925
  Hollands Diep

  Bij u in huis op: donderdag
  Bestel vóór: 21:00