Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Rome: Eeuwige stad
€ 19.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Rome: Eeuwige Stad ? Ferdinand Addis

De mythe van Rome ? 2500 jaar epische geschiedenis ? op weergaloze wijze tot leven gebracht


Een intrigerend portret van een stad in het hart van de westerse beschaving, tot leven gebracht in 22 hoofdstukken die de 2500 jaar geschiedenis op geheel nieuwe wijze beschrijven.


Ferdinand Addis laat de mythe van Rome op unieke wijze tot leven komen aan de hand van dramatische sleutelmomenten uit haar geschiedenis. Elk hoofdstuk is een prachtig essay van verfijnde, tot de verbeelding sprekende en verhalende autonome geschiedenis, of het nu de moord op Julius Caesar, de grootschalige verwoesting van de stad door de Galliërs in 387 voor Christus, de bouw van het Colosseum en het lot van de gladiatoren, Bernini?s werk aan de Sint-Pieter, de brute verpulvering van de droom voor een republiek in 1849, de sinistere aftakeling van Mussolini?s eerste staat, of het betoverende maar corrupte Rome uit Fellini?s La dolce vita is. Rome: Eeuwige Stad is een epische, caleidoscopische geschiedenis van een stad die tot ieders verbeelding blijft spreken.?Het verhaal van Romes meerdere wederopstandingen is er een van pracht en praal, uiterlijk vertoon en dramatische doodstrijd. Onovertroffen, analytisch, gevat en met passie verteld.? ? Publishers Weekly (starred)
?Van de Borgia?s tot La dolce vita, de haast oneindige en complexe geschiedenis van de oude stad wordt door Ferdinand Addis met aanstekelijk enthousiasme en ontzag beschreven. Hij slaagt erin de geschiedenis van Rome in een grootse vertelling tot leven te brengen.? ? The GuardianExtra informatie:

Paperback / softback
Oktober 2020
1281 gram
243 x 171 x 61 mm
EAN: 9789401613729
Xander Uitgevers B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen