Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

F. Koster,Bevrijdend inzicht
Bevrijdend inzicht
Een kennismaking met boeddhistische psychologie en inzicht-meditatie
€ 21.25

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Met dit boek kan de lezer kennismaken met de psychologie van het Theravada-boeddhisme, als bakermat voor alle later ontstane stromingen in het boeddhisme. Op een eenvoudige en heldere manier beschrijft Frits Koster een aantal elementaire aspecten van het boeddhisme, zoals de vier Nobele Waarheden, karma en wedergeboorte. Ook komen verschillende meditatievormen aan bod en wordt er specifiek aandacht geschonken aan de beoefening van vipassan- of inzicht-meditatie.

Na een praktische uitleg van de werking van inzicht-meditatie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de vruchten van meditatie: wijsheid en zuiverheid van geest. In het laatste deel komen onderwerpen als gezondheid, therapie, relaties, communicatie en stress aan bod en worden principes en vruchten van inzicht-meditatie vertaald naar onze westerse samenleving.

Alle hoofdstukken kunnen los van elkaar gelezen worden, terwijl het geheel een rijke kennismaking biedt met de boeddhistische psychologie en inzicht-meditatie. 'Bevrijdend inzicht. Deze twee woorden kunnen heel goed dienen om de kern van de leer van de Theravada-traditie aan te duiden. Dit boek is daarvan een zeer leesbare en zeer duidelijke beschrijving.

'De auteur heeft deze vele jaren ingedronken in een land, waar de Theravada al sinds vele eeuwen bloeit en later uitgedragen en op persoonlijke wijze uitgewerkt in Nederland. De waarde van deze leer kan alleen ten volle geschat worden door wie zich op de gewezen weg begeeft. Het boek is een goede handleiding daarbij. Maar het kan ook heel goed dienen als eerste kennismaking en als naslagwerk. In alle gevallen wordt de lezer geholpen door de menslievende ondogmatische benadering van de auteur.'
- Paul Boersma, journalist


Extra informatie:

Paperback / softback
236 pagina's
Met illustraties
Oktober 1999
322 gram
210 x 130 x 22 mm
EAN: 9789056700324
Asoka

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen