Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Erwin Mortier,Godenslaap
  • Erwin Mortier,Godenslaap
Erwin Mortier,Godenslaap
Godenslaap (CD)
Hoorspel met Elisabeth Andersen, Antonie Kamerling in een bewerking van
Dirk van Pelt
€ 19.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Een oude bedlegerige vrouw blikt terug op haar kinderjaren, de liefdes die ze heeft gekend en de jaren van de Eerste Wereldoorlog. Hoorspel met onder andere Elisabeth Andersen, Antonie Kamerling.

Een stokoude vrouw die de dood voelt naderen blikt terug op haar kinderjaren, de liefdes die ze heeft gekend, haar huwelijk en de jaren van de Eerste Wereldoorlog die ze met haar moeder en haar broer in Frankrijk doorbracht. Gaandeweg ontstaat een intiem panorama van België, haar onduidelijke vaderland. Aan geen van de gebeurtenissen wil ze meer nadruk geven dan aan andere. Ze hunkert slechts naar een oneindig lange zin, `die al wat er is in zich opneemt, zoals een hofdame uit de pruikentijd, in wier lokken een armada van parels kapseist, haar talloze rokken optilt terwijl ze de trappen van de opera betreedt of de ladder naar het schavot.

Godenslaap, de vijfde roman van Erwin Mortier, speelt zich af op het raakvlak tussen de grote geschiedenis en de kleine mensenlevens, tussen taal en wereld, verbeelding en werkelijkheid, tussen geschiedschrijving en verhalend proza. Winnaar van de AKO Literatuurprijs 2009, in een hoorspelbewerking van Dirk van Pelt.

Uitgezonden 20 december 2009 op Radio 1.

Extra informatie:

CD-Audio
Februari 2010
62 gram
142 x 128 x 8 mm
EAN: 9789077858448
Coast To Coast Music Group B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen