Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Erica Rijnsburger,Non duale wijsheid
  • Erica Rijnsburger,Non duale wijsheid
Erica Rijnsburger,Non duale wijsheid
Non duale wijsheid
jezelf en de ander coachen voorbij de grenzen van de psychologie
€ 24.90
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenNon-duale Wijsheid

Jezelf en anderen coachen voorbij de grenzen van de psychologie

In ieder van ons is blijkbaar een groot verlangen actief om `gelukkig` te zijn en de strijd aan te gaan met `negatieve` emoties als boosheid, verdriet, leegte, angst en wanhoop. Om die reden gaan we in therapie of volgen trainingen, retraites en meditatiecursussen. We lijken nooit klaar; steeds is er weer iets waaraan gesleuteld kan worden of dat verbeterd kan worden.

Non-duale Wijsheid kijkt voorbij de grenzen van de psychologie en biedt zowel een visie als een praktische vorm om de eenheid van ons ware Zelf weer te ontdekken. De nadruk ligt op het aspect van totaal beschikbaar zijn voor alles wat zich aandient aan ervaringen: vreugde en verdriet, succes en falen, geluk en pijn en alles wat daartussen ligt. Meditatie en contemplatie ondersteunen dat proces, dat niet vanzelf gaat omdat het ego, uit angst voor verlies van zijn bestaan, behoorlijk van zich zal laten horen. Om die reden gaat de weg van zelfrealisatie - althans voor de westerse mens - veelal ook gepaard met inzicht in de psychologie. Daarbij gaat het niet om `sleutelen` aan het ego, maar om het verkrijgen van inzicht in de werkzaamheid van het ego.
Dit inzicht is in staat de egobewegingen los te laten, zoals de oceaan zijn golven loslaat. Pas dan kunnen we bevrijding ervaren omdat ons ego niet langer hoeft te grijpen naar houvast. We raken verankerd in het nu en ervaren ons non-duale bewustzijn als ons ware thuis.

Dit boek verbindt de insteek van psychologie en coaching enerzijds met de non-duale inzichten vanuit de advaitatraditie. Het biedt daardoor zowel een gedegen theoretische en wetenschappelijke onderbouwing, als praktische handvatten, oefeningen en voorbeelden om zowel als Bewustzijnscoach als geïnteresseerde lezer op dit pad aan de slag te kunnen.

Drs. Erica Rijnsburger (1962) is trainer, counsellor en coach en begeleidt zowel individuen als teams. Vanuit de gedachte `in wezen zijn wij vrij` leert ze mensen hoe het ego doorzien kan worden. Alleen zo komen mensen in contact met zichzelf en met de grote verlangens en talenten die in hen verborgen liggen.

Non-duale Wijsheid is haar tweede boek en het resultaat van meer dan 30 jaar ervaring in de dagelijkse praktijk. Haar eerste boek Verborgen Wijsheid is uitzonderlijk goed ontvangen. Dat handelt ondermeer over de werking van het superego en biedt mensen concrete handvatten om lichaam en geest vrijelijk te laten stromen.

www.bewustzijnsleer.nl
www.elenchis.nl
Extra informatie:

Paperback / softback
380 pagina's
Met illustraties
November 2015
544 gram
230 x 150 x 30 mm
EAN: 9789077908136
Samsara Uitgeverij b.v.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen