Welkom op onze vernieuwde site
Gratis verzending vanaf € 25

  • Edwin Winkels,Johan Cruijff in Barcelona
  • Edwin Winkels,Johan Cruijff in Barcelona
Edwin Winkels,Johan Cruijff in Barcelona
Johan Cruijff in Barcelona
de mythe van de verlosser
€ 10.00
Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00El Salvador, De Verlosser. Dat was zijn bijnaam in Barcelona, dachten wij, maar in werkelijkheid was er niemand die Johan Cruijff zo noemde. Hij was voor hen `El Flaco`, de magere. Later, toen hij trainer werd van Barça, spraken zijn spelers gekscherend van `God`, omdat hij alles zag en alles beter wist. Een god die regelmatig van zijn berg in Barcelona is afgedaald om in de wereld zijn wijsheden te verkondigen, zijn vrienden te omarmen, zijn vijanden te vervloeken en de Catalanen wijs te maken dat `één duif nog geen zomer` maakt.

Bijna altijd was Edwin Winkels daarbij. Hij emigreerde als jonge journalist naar Barcelona in 1988, hetzelfde jaar dat Cruijff er trainer werd. Sindsdien hebben de twee elkaar met grote regelmaat ontmoet. Voor interviews en informele gesprekken, op persconferenties en bij spontane ontmoetingen, op hoge toppen en in diepe dalen.

Dit boek is Winkels` persoonlijke relaas over die 28 jaar met Cruijff in Barcelona. Een even bewonderende als kritische beschouwing over de beroemdste Nederlander ooit, gelardeerd met bijzondere anekdotes en ontboezemingen.

Edwin Winkels (1962) is journalist en sinds 2013 schrijver van romans. Hij debuteerde met Welkom Thuis, waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: `Wat een boek! Het lef dat ook Tommy Wieringa heeft.` In 2014 verscheen Haar laatste vlucht, waarvan in 2016 ook een Spaanse editie werd gelanceerd. In de lente van 2016 verscheen zijn historische roman Het oog van de orkaan.Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
September 2016
368 gram
216 x 135 x 24 mm
EAN: 9789492037398
Uitgeverij Brandt

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00