Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Edwin Trommelen,Rusland in 101 wodka-etiketten
  • Edwin Trommelen,Rusland in 101 wodka-etiketten
Edwin Trommelen,Rusland in 101 wodka-etiketten
Rusland in 101 wodka-etiketten
Een bonte biografie van een land & zijn bewoners
€ 19.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Eind jaren negentig kwam er elke dag wel ergens in Rusland een nieuwe wodka op de markt. En elke nieuwe wodka was voorzien van een veelal kleurrijk en illustratief etiket. Deze nog jonge maar vitale traditie van uitbundige etiketten leent zich uitstekend voor het vertellen van het verhaal van Rusland in vele aspecten.

In zijn boek verbindt Edwin Trommelen zijn uitgebreide verzameling etiketten – waarschijnlijk bezit hij de grootste collectie ter wereld, inclusief een eigen etiket ‘Barabanov’ – aan zijn grote kennis van het land. Aan de hand van telkens één etiket vertelt hij over poëzie, dagelijks leven, geschiedenis, maatschappij, taal, kinderjaren, kunst, (onbekende) uitvindingen, volkeren, et cetera. Maar ook minder voor de hand liggende zaken komen aan de orde, zoals hoe Rusland ruikt, welk eten de Rus in het buitenland mist, wie zijn helden zijn en hoe hij vloekt.

Kortom, het boek is tegelijkertijd verheven en laag-bij-de-gronds; het gaat over dichters en tsaren, maar ook over Ivan Ivanovitsj – De Russische Jan-met-de-pet – en zijn vrouw Irina.

Het boek is geïllustreerd met foto’s van de prachtige etiketten.Extra informatie:

Paperback / softback
224 pagina's
Met illustraties
Maart 2020
469 gram
231 x 151 x 17 mm
EAN: 9789088031069
Lias

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen