Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ed van Eeden,Charles Aznavour
  • Ed van Eeden,Charles Aznavour
Ed van Eeden,Charles Aznavour
Charles Aznavour
The Icon Series
€ 19.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Aznavour, die kleine man met dat geheel eigen geluid. Een beetje een hees geluid, dat hij eerst als een handicap zag maar waar hij gaandeweg zijn sterke punt van maakte. Zijn weg naar succes heeft hij voor een belangrijk deel te danken aan die andere grootheid van het Franse chanson: Édith Piaf, die hem onder haar hoede nam. Aanvankelijk schreef Aznavour veel chansons voor anderen, onder wie Gilbert Bécaud en Johnny Halliday. Maar dan, in 1956: zijn eerste solo-optreden in het Olympia. Die avond valt heel Parijs als een blok voor de zanger. Daarna neemt zijn carrière een vlucht, niet alleen op het podium, maar ook op het witte doek. Maar de meesten zullen zich Aznavour toch herinneren van bijvoorbeeld `La Bohème`, `La mamma, `She` en `The old Fashioned Way`- die laatste twee in dat heerlijke Frans klinkende Engels.

Over de CD - speelduur 43 min. - taal Frans
In een carrière van meer dan 70 jaar nam hij ruim 1200 liedjes op, gesproken in acht talen. Op dit album zijn al zijn hits uit de periode 1955-1962 verzameld.

The Icon Series geeft aan de hand van interviews en foto`s een goed beeld weer van deze topartiest. Een compleet overzicht van het begin tot het einde. Een prachtige serie van `s werelds meest bekende muziekicoon. Met CD.


Extra informatie:
The Icon Series
Hardback
128 pagina's
Met illustraties
November 2020
1125 gram
281 x 279 x 20 mm
EAN: 9789036640398
Rebo Productions

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen