Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Dylan Thomas,Gedichten
  • Dylan Thomas,Gedichten
Dylan Thomas,Gedichten
Gedichten
gekozen en vertaald door Cornelis W. Schoneveld
€ 19.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

"Als er ooit een in beelden sprekende dichter is geweest, dan was het Dylan Thomas wel," schreef de Engelse criticus David Lodge. De gedichten van Dylan Thomas (1914-1953) spreken inderdaad sterk tot de verbeelding van de aandachtige lezer. Thomas schreef geen gemakkelijke gedichten, eerder `cryptisch`, vooral door het soort beeldspraak dat hij toepast. Dylan Thomas besefte dat, en ried de lezer aan bij de letterlijke betekenis te blijven en dan de associaties die zich opdringen hun werk te laten doen.
De Nederlandse vertaling houdt zich aan de typerende zinsconstructies en de diverse dichtvormen, tot aan het, gemakkelijk aan de aandacht ontsnappende, halfrijm toe. De vertaler heeft niet geprobeerd de beeldspraak nader te duiden dan in het origineel. Zo is dit een bundel om urenlang in te lezen en steeds weer van de oorspronkelijke tekst naar de vertaling te gaan in een poging de gedichten te doorgronden en zo zelf te ontdekken welke associaties de woorden en de klanken te weeg brengen.
Deze chronologisch geordende keuze van veertig gedichten bevat ongeveer een kwart van de door Thomas gepubliceerde poëzie en volgt zo de boeiende ontwikkelingen in zijn thematiek en techniek.

Extra informatie:
Prominent-reeks 17
Paperback / softback
160 pagina's
Met illustraties
Februari 2021
202 gram
205 x 130 x 10 mm
EAN: 9789079272518
Uitgeverij Prominent

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen