Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Drs. Peter Visser,David
  David
  deugden en ondeugden
  € 24.85
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  De Bijbelverhalen over het leven van David roepen vragen op over het gedrag van David. Als mens en als koning over Israël. Enerzijds omdat David in de Bijbel steeds wordt aangeduid als de “man naar Gods hart” terwijl anderzijds het leven van David bol staat van moord, doodslag, politieke intriges, overspel, gruwelijk geweld, seksueel misbruik, polygamie, verraad, ontrouw, enzovoort. Hoe valt dat met elkaar te rijmen?
  Wat waren de normen en waarden van David? Waarom bleef hij ondanks zijn vele tekortkomingen een “man naar Gods hart”? Wat maakt van ons een `mens naar Gods hart`?

  David heeft in zijn leven veel kwaad gesticht en zelf ook ervaren. Wie was daar verantwoordelijk voor? Is het kwaad een afzonderlijke macht met de naam duivel of satan? Welke meetlat kun je aanleggen om het kwaad te beoordelen? Is dat een menselijke meetlat of een Goddelijke meetlat? Wat kunnen we er zelf van leren?

  In dit boek doet de schrijver verslag van zijn onderzoek naar het gedrag van David - zijn normen en waarden - waarbij hij heeft gezocht naar mogelijke antwoorden op de hiervoor gestelde vragen.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  248 pagina's
  Met illustraties
  Juni 2020
  427 gram
  235 x 155 x 23 mm
  EAN: 9789403601533
  Mijnbestseller.nl

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen