Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  Dr. Jan Engelen,Het Evangelie van Marcus
  Het Evangelie van Marcus
  € 22.96
  Tijdelijk niet leverbaar


  Als geschreven tekst bestaat het Evangelie van Marcus ruimt 1950 jaar, als verteld verhaal begint het ongeveer 40 jaar eerder. Het is het eerste geschreven, en het kortste Evangelie. Negen hoofdstukken onderweg in (en rond) Galilea, een hoofdstuk op weg naar Jerusalem en zes hoofdstukken in Jerusalem. Het verhaal vertelt over Jezus volgens Marcus, maar spreekt uiteraard ook over Zijn wereld in de woorden en beelden van Zijn cultuur. Dat is meer de wereld van de synagoge en de Tempel in Jerusalem dan die van de Griekse en Romeinse denkers rond het begin van de jaartelling en daarna.
  Marcus begint met Johannes de Doper als ware hij Elia, degene die komen zal wanneer de Messias komt. Johannes staat bij de Jordaan. De eigenlijk onmogelijke woestijn gaat daar over in het veelbelovende land. Johannes staat daar niet alleen. Volgens Marcus is daar het hele Judese land en alle bewoners van Jerusalem. Waarom dat `alle`? Wat willen ze weten? En waar weten die mensen van?
  Marcus heeft een veelkleurig pallet. Zijn rabbi ondervindt veel tegenstand maar velen zijn open oog en oor voor Hem. Dan is er de catastrofe in Jerusalem! Volgens Marcus begint daar het Evangelie over en dat Jezus is.


  Extra informatie:

  Tijdelijk niet leverbaar