Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Dr. Jan Engelen,Het Evangelie van Marcus
  Het Evangelie van Marcus
  het verhaal
  € 22.96
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  Al ruim 1900 jaar bestaat de tekst van Marcus. Waarschijnlijk is hij de eerste die zijn verhaal over zijn leraar wil vertellen. Marcus vertelt decennia lang zijn verhaal aan wie het horen wil en vertrouwt het uiteindelijk toe aan de mogelijkheden van het schrift. Hoe doe je dat als er geen voorbeelden zijn van dit soort verhalen? Je moet uitvinden hoe je op schrift je herinneringen bewaart. En het moet een verhaal worden dat spreekt, dat je voor kunt lezen en kunt bewaren om het als een toevertrouwd goed steeds weer te lezen. Wat zijn de zwaartepunten, de wendingen?
  Markus begint met Johannes de Doper als ware hij Elia, degene die komen zal wanneer de Messias komt. Johannes staat bij de Jordaan, waar de eigenlijk onmogelijke woestijn overgaat in het veelbelovende land. Johannes is daar niet alleen. Marcus vertelt: het hele Judese land is daar en alle bewoners van Jerusalem. Waarom dat `alle`? Waar weten die mensen van?
  Wanneer je het verhaal van Marcus leest blijkt het een caleidoscoop van bontgekleurde verhalen. Zijn rabbi ondervindt wel tegenstand maar velen zijn open oog en oor voor hem. Dan is er de catastrofe in Jerusalem! Maar volgens Marcus begint daar het verhaal.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  210 pagina's
  April 2021
  326 gram
  235 x 155 x 12 mm
  EAN: 9789464187885
  Brave New Books

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen