Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Douwe Hoitsma,Zes waardevolle vrienden
  Zes waardevolle vrienden
  op weg naar een gelukkig leven
  € 14.75
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Zowel kinderen als volwassenen hebben `vaardige middelen` nodig om een gelukkig leven te leiden. In het boeddhisme worden ze paramita`s (Sanskriet) genoemd. Hoewel ze uit het boeddhisme voortkomen zijn het in wezen algemeen menselijke vaardigheden, die in elke levenssituatie toegepast kunnen worden. Het boeddhisme benoemd er zes: geven, discipline, geduld, inzet, concentratie en wijsheid.
  In hun nieuwe prentenboek laten Douwe Hoitsma en Elke Büchler kinderen kennismaken met de innerlijke wereld van de Vaardige Middelen aan de hand van de belevenissen van zes bijzondere vrienden: Gijs de hond, Desy de gans, Gertude de flamingo, Aïsha de mier, Co de spin en Wout de schildpad. Op het avonturen leren ze ook de tegenpolen kennen (opsommen). Al doende leren de vrienden welke invloed deze vaardigheden hebben op henzelf en op anderen. Het boek nodigt daarmee kinderen uit om na te denken over wie ze zijn en hoe ze deze waardevolle vrienden ook in het eigen leven tot ontwikkeling kunnen laten komen.

  Douwe Hoitsma is leerkracht, psycholoog, onderwijscoach en tennistrainer Zowel in de sport als in het onderwijs gebruikt hij methoden en technieken die gebaseerd zijn op het boeddhisme. Zo introduceerde hij op twee Nederlandse basisscholen de leermethode `Het Hart van Onderwijs` met als doel het ontwikkelen van innerlijke wijsheid en compassie. De zes Vaardige Middelen vormen een belangrijk onderdeel van deze leermethode. Samen met Elke Bücheler maakte hij eerder het prentenboek `Vier Hartsvrienden` over de vier brahmavihara`s: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid.  Extra informatie:

  Hardback
  Met illustraties
  April 2017
  328 gram
  265 x 237 x 8 mm
  EAN: 9789056703684
  Asoka

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen