Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  Doireann Ní Ghríofa,Een geest in de keel
  Een geest in de keel
  € 24.50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  Na de geboorte van haar vierde kind vullen eindeloze lijsten vol taken de dagen van een jonge schrijfster. Terwijl ze worstelt met dat repetitieve bestaan, dringt zich een stem uit het verleden op: die van de achttiende-eeuwse dichteres Eibhlín Dubh Ní Chonaill. Het gedicht dat zij schreef na de moord op haar echtgenoot wordt beschouwd als een van de belangrijkste in de Ierse literatuur.

  Doireann Ní Ghríofa verweeft knap twee vrouwenlevens: dat van een Ierse edelvrouw die al knielend een handvol bloed van het levenloze lichaam van haar man drinkt, en dat van een jonge vrouw die zich, tussen het stofzuigen en kolven door, de ambitieuze taak stelt het gedicht van haar voorgangster te vertalen. Gaandeweg transformeert de schrijfster steeds meer in een detective die een historisch vrouwenleven probeert te reconstrueren.

  `Een geest in de keel` is een dialoog tussen twee vrouwen die de eeuwen overstijgt, een verhaal dat tegelijk nieuw en vertrouwd is, universeel en intiem, in een verslavend ritmische stijl.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  304 pagina's
  November 2021
  420 gram
  211 x 131 x 27 mm
  EAN: 9789028213005
  Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen