Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Djoeke van Netten,Koopman in kennis
  • Djoeke van Netten,Koopman in kennis
Djoeke van Netten,Koopman in kennis
Koopman in kennis
de uitgever Willem Jansz Blaeu (1571-1638) in de geleerde wereld van zijn tijd
€ 29.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Er is geen drukker-uitgever in Nederland die al eeuwenlang zo veel bekendheid geniet als Willem Jansz Blaeu (1571-1638). De atlas van Blaeu geldt wereldwijd als het hoogtepunt van de historische cartografie. Maar de Amsterdamse drukker was in eigen tijd ook tot ver buiten de landsgrenzen beroemd als astronoom, wiskundige en uitgever van wetenschappelijke werken.
Deze ten onrechte onderbelichte kant van Blaeu staat centraal in Koopman in kennis. Historica Djoeke van Netten laat zien hoe de Amsterdammer zich bewoog in een internationaal netwerk van geleerden. Blaeu handelde in kennis. Hij was een kennis-intermediair op een druk kruispunt van de wetenschappelijke infrastructuur. In een tijd waarin auteursrechten en intellectueel eigendom onbekend waren, had hij veel invloed op de presentatie en verspreiding van kennis
Voor Blaeu waren boeken koopwaar. Hij was een koopman, die zijn leven lang bezig was met commercie, verkoopstrategieën en netwerken. Zijn fonds bestaat voornamelijk uit kwaliteitsdrukwerk. Ook daarin toont hij zijn wereldklasse.
Koopman in kennis is waardevol voor de boekgeschiedenis én de wetenschapsgeschiedenis. Het boek is de handelsuitgave van het proefschrift dat Djoeke van Netten in 2012 aan de Rijksuniversiteit Groningen verdedigde. Eerder schreef zij een biografie van de Groninger hoogleraar Nicolaus Mulerius en publiceerde verschillende artikelen over het culturele en intellectuele leven in de Republiek in de vroege Gouden Eeuw.

Extra informatie:
Bijdragen tot de Geschiedenis van de Nederlandse Boekhandel. Nieuwe Reeks 15
Paperback / softback
320 pagina's
Met illustraties
Maart 2014
660 gram
238 x 169 x 24 mm
EAN: 9789057308796
WalburgPers Algemeen

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen