Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Diederick Slijkerman,Slotakkoord
  • Diederick Slijkerman,Slotakkoord
Diederick Slijkerman,Slotakkoord
Slotakkoord
Het einde van politieke levens
€ 24.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Het einde van politieke levens: hoe verlaat je de politiek?

Afscheid nemen na een mooie carrière is moeilijk, zeker als het om het politieke bedrijf gaat. In Slotakkoord komen bijzondere manieren van afscheid nemen door politieke kopstukken aan bod. Stuk voor stuk geschreven door de grootste autoriteiten op dat gebied. En allemaal letten ze op de menselijke kant van de politiek. Hoe werden politieke overtuigingen bijvoorbeeld gemengd met persoonlijke emoties? Een greep uit de besproken politici: Gijs van Hall, Willem Treub, Hilda Verwey-Jonker, Hans Janmaat en Ruud Lubbers.

Diederick Slijkerman (1969) is historicus, jurist en theoloog. Hij schreef diverse publicaties op het gebied van politieke en culturele geschiedenis waaronder een proefschrift over Het geheim van de ministeriële verantwoordelijkheid (Bert Bakker 2011) en een biografie over Willem Treub, Enfant terrible (Prometheus 2016).

Henk te Velde (1959) is hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde een reeks boeken en studies over Nederlandse politiek en politici in de negentiende en twintigste eeuw. Ook schreef hij vergelijkende studies. Momenteel werkt hij aan een boek over de geschiedenis van politieke welsprekendheid in Nederland.
Extra informatie:

Paperback / softback
336 pagina's
Met illustraties
Februari 2021
553 gram
231 x 151 x 30 mm
EAN: 9789000372416
Spectrum

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen