Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  DW B,Altijd was die muur daar
  Altijd was die muur daar
  € 15.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  Eerst een afwezige aanwezigheid, later een aanwezige afwezigheid. Toch bleef de Berlijnse Muur voor de uit Polen afkomstige curator en DW B-redacteur ALICJA GESCINSKA in zekere zin steeds overeind staan: ‘Altijd was die muur daar’.

  Mensen maken geschiedenis, geschiedenis maakt mensen. Hoewel de Muur en vervolgens het communisme in Centraal- en Oost-Europa tegen de vlakte gingen, bleven ze nog lang een schaduw op Gescinska’s bestaan werpen. Zo rijpte het idee om in DW B een eigenzinnig literair herdenkingsmonument te creëren voor ‘de muur’, in zowel zijn stenen, ideologische, filosofische als mentale verschijningsvorm. Een nummer dat zonder taboes talloos veel facetten van de muur verkent. Want een muur beknot en beperkt, maar beschermt evengoed. Hoe kijken schrijvers naar hedendaagse muren?

  Dit DW B-nummer bevat teksten van zowel gevestigde waarden als van nieuwe, nooit eerder in DW B gehoorde stemmen. Het opteert voor bijdragen uit binnen- en buitenland. Stilistisch zijn de teksten behoorlijk verschillend, maar thematisch staan zij schouder aan schouder.

  Met proza van ASIS AYNAN, HANS BOGAERT, FIROOZEH FARJADNIA, LEEN HUET, JENS MEIJEN, MARCEL MÖRING, KOEN PEETERS en LEO PLEYSIER.
  Essays van MIRA FETICU, TOON HORSTEN, ANN MESKENS en EVA ROVERS.
  En poëzie van AMINA BELÔRF, ALICJA GESCINSKA, JACEK KACZMARSKI en OLIVIA MCCANNON.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  128 pagina's
  Met illustraties
  December 2020
  255 gram
  245 x 165 x 9 mm
  EAN: 9789460019456
  Uitgeverij Vrijdag

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen