Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • D.Th. Kuiper,Tussen participatie en observatie
  • D.Th. Kuiper,Tussen participatie en observatie
D.Th. Kuiper,Tussen participatie en observatie
Tussen observatie en participatie.
Passage Reeks 20
€ 39.00

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen

Subtitel: Twee eeuwen gereformeerde en antirevolutionaire wereld in ontwikkelingsperspectief.
Redactie: J. de Bruijn, J.G.M. de Bruijn en G.J. Schutte

D. Th. Kuiper (1938) is sinds 1965 werkzaam geweest aan de Vrije Universiteit, eerst als wetenschappelijk medewerker en lector en sinds 1980 als hoogleraar in de algemene sociologie. Daarnaast was hij actief op politiek gebied, als vooraanstaand lid van de radicale jongeren in de ARP in de jaren zestig en later als lid van de Eerste Kamer voor het CDA. In zijn publicaties heeft Kuiper zich vooral beziggehouden met de historisch-sociologische benadering van het orthodox-protestantisme in Nederland

Tussen observatie en participatie, samengesteld ter gelegenheid van Kuipers afscheid als hoogleraar, bevat een representatieve, systematisch geordende keuze uit zijn verspreide artikelen. Ieder artikel wordt voorafgegaan door een introductie waarin het behandelde thema en de bron kort worden toegelicht en waarin verwezen wordt naar gerelateerde publicaties van Kuiper.

De bundel bevat tevens een uitvoerige bibliografie.

De pers:
?Kuipers observaties over de gereformeerde wereld dienen de verheldering van die wereld, maar dragen tegelijk bij aan zelfverheldering. Dat geldt niet alleen voor hem als schrijver, maar ook voor zijn lezers. Voor veel gereformeerden geldt immers, dat de eigenschappen van de groep hun persoonlijke eigenschappen zijn geworden.
Het verklaart de populariteit van boeken over ?de gereformeerden?. Ze beschrijven een interessante, maar bijna voorbije subcultuur, maar helpen gereformeerden tegelijkertijd zichzelf beter te verstaan.
Zo?n object van zelfonderzoek laat je niet in de steek.?
- Jan Greven in: Trouw, 25-6-2002
 

Extra informatie:
Passage-reeks 20
Paperback / softback
397 pagina's
Met illustraties
Januari 2002
EAN: 9789065506948
uitgeverij Verloren b.v.

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen