Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • D.E.H. de Boer, E.H.P. Cordfunke,Graven van Holland
  • D.E.H. de Boer, E.H.P. Cordfunke,Graven van Holland
D.E.H. de Boer, E.H.P. Cordfunke,Graven van Holland
D.E.H. de Boer & E.H.P. Cordfunke
Graven van Holland
Middeleeuwse vorsten in woord en beeld (880–1580)
€ 34.95

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Graven van Holland bevat meer dan 35 levensbeschrijvingen en portretten van alle middeleeuwse graven die de ontstaansgeschiedenis van Holland vorm gaven. Elk van hen drukte een stempel op de ontwikkeling van het graafschap, dat heden de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland omvat.
De reeks begint in de 9de eeuw met Gerulf, de stamvader van het Hollandse huis. Vervolgens komen de graven en gravinnen aan bod die gedurende zeven eeuwen het bewind voerden, zoals Arnulf, Floris V, Jacoba van Beieren en Karel de Stoute. De serie eindigt met de Spaanse Filips II, die tot de afzwering in 1581 graaf van Holland was.
Graven van Holland. Middeleeuwse vorsten in woord en beeld (880–1580) is een volledig herziene en uitgebreide uitgave van de eerste druk uit 1995. Het is dan ook een uniek overzichtswerk voor iedereen die zich interesseert voor het ontstaan van de Hollandse en Zeeuwse gewesten. Het boek is rijk ge?llustreerd met onder meer de Gravenportretten in het Haarlemse stadhuis en met de recentelijk ontdekte tekeningen van de graven van Holland in het Wapenboek van Hendrik van Heessel uit 1456.

Prof. dr. E.H.P. Cordfunke doceerde aan de UvA. Prof. dr. D.E.H. de Boer doceert middeleeuwse geschiedenis aan de RUG. Beiden publiceerden eerder over geschiedenis en archeologie.


Extra informatie:

Hardback
192 pagina's
Met illustraties
November 2010
1174 gram
289 x 227 x 20 mm
EAN: 9789057307287
WalburgPers Algemeen

Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel