Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Connie Palmen,Een kleine filosofie van de moord
  • Connie Palmen,Een kleine filosofie van de moord
Connie Palmen,Een kleine filosofie van de moord
Een kleine filosofie van de moord
Essays
€ 15.00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


`Het ideaal behoort tot de wereld van de voorstellingen, een symbolische wereld, een fictionele wereld. Het is niet echt. Je kunt er geen verhouding mee beginnen. De verhouding die je met een ideaal hebt is een verhouding in je eigen, veilige wereld van de fantasie, een wereld waarin je zelf natuurlijk fantastisch bent en die ander ook, en waarin die liefde ook fantastisch is, hoe kan het anders in een ideale verhouding. God snurkt niet.'

Connie Palmen is, behalve een van de belangrijkste Nederlandse romanschrijvers van deze tijd, ook een uiterst begaafd essayiste. Het weerzinwekkende lot van de oude filosoof Socrates (1992) en Echt contact is niet de bedoeling (2000) leverden daarvan eerder het bewijs. Palmens beschouwingen maken thematisch onlosmakelijk deel uit van haar fictionele oeuvre, en kenmerken zich door dezelfde tegelijkertijd heldere en bedachtzame toon. Maar waar Palmen in haar romans de werkelijkheid onderzoekt, fungeert die werkelijkheid in haar essays vooral als uitgangspunt.

In Een kleine filosofie van de moord zijn vier essays gebundeld waarin de vraag centraal staat welk effect roem heeft op het publiek. Een ervan is het geruchtmakende essay over de verbanden tussen de moord op Pim Fortuyn en Palmens kort nadien verschenen roman Geheel de uwe.

Gebonden,

Extra informatie:

Hardback
126 pagina's
November 2004
229 gram
206 x 131 x 18 mm
EAN: 9789044605099
Prometheus

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen