Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Christian Führer,Geloof laat een Muur vallen
  • Christian Führer,Geloof laat een Muur vallen
Christian Führer,Geloof laat een Muur vallen
Geloof laat een Muur vallen
mémoires van de Wende-dominee
€ 24.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


`Geloof laat een Muur vallen` vallen is een uniek document waarin een van de grootste politieke omwentelingen van de vorige eeuw een persoonlijk gezicht krijgt.

Onder het totalitaire, atheïstische DDR-regime groeide de Oost-Duitse lutherse predikant Christian Führer (1943-2014) uit tot een van de bekendste leiders van de tegenbeweging. Zijn Nikolaikerk in Leipzig werd het scharnierpunt naar de geweldloze `Wende`. Zijn memoires geven inzicht in deze cruciale periode en schetsen een fascinerend beeld van het leven van een domineesgezin in de voormalige DDR, tijdens de Wende en het latere verenigde Duitsland.

Vanuit zijn geloof houdt Führer zijn toehoorders voor dat wonderen mogelijk zijn, en roept op tot geweldloos verzet. Met vriendelijke vastberadenheid blijft hij de boodschap van respect en naastenliefde uitdragen, ook naar de Stasi die altijd bij zijn kerkdiensten aanwezig is. Bij de wekelijkse vredesvespers in zijn Leipzigse Nikolaikerk sluiten steeds meer mensen zich aan. Uiteindelijk mondt dit uit in de massademonstraties die de opmaat vormen voor de val van de Muur.Extra informatie:

Hardback
392 pagina's
Oktober 2017
442 gram
193 x 130 x 25 mm
EAN: 9789492183576
Skandalon Uitgeverij B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen