Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Chris de Bouter,Een stille held
  • Chris de Bouter,Een stille held
Chris de Bouter,Een stille held
Een stille held
Garrelt van Borssum Buisman cavalerist, geheim agent en verzetsman
€ 24.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Een stille held beschrijft het leven van Garrelt van Borssum Buisman (1915- 1991), een Nederlandse cavalerieofficier die in de Meidagen van 1940 op de Grebbeberg vocht. Hij zag kans om in 1942 uit Nederland weg te komen en bereikte via Frankrijk, Curaçao, de Verenigde Staten en Canada Groot-Brittannië.

Opgeleid tot geheim agent werd hij in bezet Nederland gedropt. Hij leidde een groep verzetsmensen die zorgde voor het radiocontact tussen het verzet in Nederland en de regering in Londen. Hij werd gearresteerd en ter dood veroordeeld door de bezetter, maar wist te ontsnappen door in Duitsland uit een rijdende trein te springen.

Na de bevrijding werd hij benoemd tot Ridder in de Militaire Willems-Orde. Hij werkte in de jaren van de Koude Oorlog in een van de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De biografie biedt ook een zeer compleet inzicht in het functioneren van het verzet in Nederland en de vele problemen en tegenslagen die daarbij werden ervaren alsook in de conclusies die daaruit werden getrokken. Daardoor is zij voor geïnteresseerden in deze aspecten van onze geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog en in de Koude Oorlog zeer de moeite waard.


Extra informatie:

Paperback / softback
256 pagina's
Met illustraties
Maart 2020
480 gram
231 x 151 x 20 mm
EAN: 9789462494725
WalburgPers Algemeen

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen