Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Carel van Gestel,Stroomlijn op het spoor
  Stroomlijn op het spoor
  Het eerste gestroomlijnde materieel van de Nederlandse Spoorwegen
  € 39.95
  24 Bij u in huis op: dinsdag  In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw staat bij het ontwerpen van vervoersmiddelen een zo laag mogelijke luchtweerstand voorop. Zo doet behalve bij het weg- en vliegverkeer ook bij de spoorwegen de stroomlijnvorm zijn intrede.

  In Nederland zorgt in 1934 de introductie van het driedelige dieseltreinstel voor een ware sensatie. Zoiets futuristisch is nog nooit vertoond! De stroomlijnvorm van deze zogenoemde diesel-drie zal gedurende enkele decennia het beeld van de spoorwegen in Nederland bepalen. Spoedig verschijnen ook elektrische treinstellen met deze vorm en wordt in navolging van het buitenland geëxperimenteerd met een stroomlijnbeplating voor stoomlocomotieven.

  Stroomlijn op het spoor biedt de lezer in kleur en zwart-wit een uniek beeld van het Nederlandse spoorwegmaterieel uit de jaren dertig en het begin van de jaren veertig, vanaf de bouw tot de buitendienststelling en tenslotte sloop. Bekende spoorwegfotografen hebben hun medewerking verleend aan het boek door spectaculaire, vaak nog onbekende foto’s beschikbaar te stellen.


  Extra informatie:

  Hardback
  168 pagina's
  Met illustraties
  Mei 2021
  1152 gram
  290 x 219 x 20 mm
  EAN: 9789462584242
  Uitgeverij WBOOKS

  24 Bij u in huis op: dinsdag