Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Kinderboekenweek 2022, van 5 t/m 16 oktober.

  • Bram Moerland,Het Evangelie van Thomas
  • Bram Moerland,Het Evangelie van Thomas
Bram Moerland,Het Evangelie van Thomas
Het Evangelie van Thomas
€ 22.50

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen


Het Thomas-evangelie is een van de teksten die werden teruggevonden in 1945 bij Nag Hammadi. Anders dan de evangeliën uit het Nieuwe Testament bevat het Thomas-evangelie geen levensgeschiedenis van Jezus.
De tekst bestaat uit 114 losse uitspraken van Jezus, zogenoemde logions. Veel van die logions zijn nogal duister. Ze zullen in de spirituele gemeenschap waarin Jezus sprak vast wel begrijpelijk zijn geweest, maar voor hedendaagse lezers is de betekenis niet altijd meteen duidelijk.
Het is daarom belangrijk dat Bram Moerland nu een toelichting heeft geschreven die de tekst toegankelijk maakt voor een brede kring van beangstellenden. Hij is grondig te werk gegaan, maar verstaat tevens de kunst om zijn bevindingen in heldere taal te presenteren, waardoor de betekenis van het Thomas-evangelie op een aansprekende wijze wordt ontsloten.
Dit boek laat een verrassend andere visie zien op de historische betekenis van Jezus. Veel hedendaagse christenen en niet-christenen ervaren het Thomas-evangelie als een welkome bron van inspiratie, die het waard is opnieuw gehoord te worden.

Bram Moerland was docent filosofie aan de School voor Journalistiek in Utrecht.
Met zijn ontdekking van de katharen begon voor hem een historische, en steeds persoonlijker wordende speurtocht naar de verborgen spirituele traditie van de gnosis. Zijn gehele oeuvre is nu verkrijgbaar bij AnkhHermes.

Alsof mijn ziel welkom wordt geheten.
Annemiek Schrijver

Extra informatie:

Paperback / softback
196 pagina's
Mei 2014
347 gram
210 x 135 x 24 mm
EAN: 9789020210774
Uitgeverij AnkhHermes

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen