Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Boris Pasternak,Dokter Zjivago
  • Boris Pasternak,Dokter Zjivago
Boris Pasternak,Dokter Zjivago
Dokter Zjivago
De Russische bibliotheek
€ 45.00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenNoodgedwongen verscheen het alom geprezen meesterwerk Dokter Zjivago van Boris Pasternak niet in Rusland maar in het Westen. De sovjetautoriteiten vreesden de
invloed van zijn poëtische en waarachtige roman, over de tijd van de Eerste Wereldoorlog, de Revolutie en de daaropvolgende burgeroorlog. Het leven van dichter en arts Zjivago raakt in het caleidoscopisch vertelde verhaal ontregeld door zowel de nationale gebeurtenissen als zijn liefde voor de getrouwde Lara. Ondanks alles weet hij zijn innerlijke vrijheid te behouden. Het is niet voor niets dat de cia het boek liet verspreiden om daarmee de Sovjetunie te ondermijnen. Dokter Zjivago werd in 1965 verfilmd met Omar Sharif en Julie Christie in de hoofdrollen.
Ruim vijftig jaar na de film verschijnt nu een nieuwe Nederlandse vertaling van Dokter Zjivago, gemaakt door Aai Prins. Daarmee is Pasternaks langverwachte toetreding tot de Russische Bibliotheek een feit. Zijn verhalen, brieven en poëzie zullen binnen afzienbare tijd eveneens in de reeks verschijnen.


Extra informatie:
De Russische bibliotheek
Hardback
April 2015
591 gram
201 x 128 x 30 mm
EAN: 9789028260733
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen