Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Bep Vriend,Doubletten
  • Bep Vriend,Doubletten
Bep Vriend,Doubletten
Doubletten
€ 9.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Het doublet is een bieding die zeer veel verschillende betekenissen kent.
De basisbetekenis is het strafdoublet: de tegenpartij gaat down. Maar het strafdoublet komt niet veelvuldig voor. Alleen strafdoubletten spelen laat het doubletkaartje vaak ongebruikt in de biddingbox zitten.

In de beginfase van het bridgespel waren alle doubletten voor straf; een doublet op bijvoorbeeld een 1-opening was dus ook voor straf. In de praktijk bleek dit niet niet praktisch. De betekenis van dit doublet werd al snel gewijzigd in een informatiedoublet. Het besef ontstond dat in veel gevallen het handiger was een doublet ook andere betekenissen te geven. Het bridgespel is daarna met de introductie van een reeks doubletten verder geëvolueerd. Met de termen negatief doublet, teruggekaatst doublet, support doublet, competitief doublet, optioneel doublet, Lightner doublet, balancing doublet doen we een greep de doublettenjungle. Na het lezen van Doubletten begrijpt u wat uw tegenstanders doen én bent uzelf in staat deze afspraken toe te passen.

Bep Vriend is in Nederland de vrouw met de grootste staat van dienst op bridgegebied. Bij de Vrouwen werd zij wereldkampioen in zowel de Viertallen als de Paren. Europees kampioen werd ze bij de Vrouwen en de Mixed, in beide categorieën in de Viertallen en de Paren. Verder won zij in Nederland de Meesterklasse Paren drie keer.

Extra informatie:
Bridge Bond Specials 5
Paperback / softback
48 pagina's
Met illustraties
September 2014
87 gram
201 x 115 x 5 mm
EAN: 9789491761133
NBB Services B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen