Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Bart van Loo,De BourgondiĆ«rs
  • Bart van Loo,De BourgondiĆ«rs
Bart van Loo,De Bourgondiƫrs
De Bourgondiƫrs
€ 34.99
Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel


`Een proeve van groot meesterschap` - Frits van Oostrom `Vol cliffhangers en aangrijpende passages. Onweerstaanbaar` - Herman Pleij De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.


Recensie:
De Morgen
'Bart van Loo is in topvorm. De Bourgondiërs leest als een trein en komt aan als een mokerslag. Een meesterwerk.'

Extra informatie:

Hardback
560 pagina's
December 2018
1051 gram
238 x 163 x 44 mm
EAN: 9789403139005
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel